Duurzame uitdagingen, daar zijn we altijd voor te vinden. Daarom maakten we het afgelopen jaar opnieuw werk van 10 actiepunten in het kader van het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO). Zo hebben we weer enkele belangrijke stappen gezet in de verdere verduurzaming van ons bedrijf. En daar zijn we heel blij mee.
 

Omdat we binnen de 3 jaar alle 17 SDG’s coverden in onze VCDO-actiepunten, ontvangen we deze herfst bovendien een UNITAR-certificaat en de titel van SDG Pioneer van de Verenigde Naties. Een mooie erkenning voor al onze medewerkers en partners die samen met ons werken aan een duurzame toekomst.

Enkele actiepunten in de kijker

Zo sloten we het voorbije jaar o.a. een partnership met onze papierleverancier waardoor zij het papier voor onze digitale drukkerij voortaan ‘on demand’ leveren. Daardoor hoeven wij geen grote stocks aan te leggen, optimaliseren we de ruimte in ons magazijn en vermijden we investeringen in papier dat niet frequent gebruikt wordt (SDG 3, 12, 17).

Verder lieten we een longonderzoek uitvoeren bij werknemers die met chemische producten werken (nu of voor hun jobheroriëntatie). In de drukkerij zijn zo’n producten een noodzakelijk kwaad, maar wij opteren al jaren voor duurzame producten die niet schadelijk zijn voor de gezondheid van onze medewerkers. Dat dat een terechte keuze is, werd bevestigd door het onderzoek: alle resultaten van het medisch onderzoek waren positief. (SDG 3, 8 en 11)

En we werkten ook rond het faciliteren van loopbaanontwikkeling. Door ervoor te zorgen dat werknemers kunnen doorstromen naar een andere functie binnen het bedrijf of dat ze opgeleid worden om aan andere werkposten te werken, komt er meer afwisseling in de job. Die variatie leidt tot minder stress op het werk en biedt ook ergonomische voordelen. (SDG 4, 8 en 16)

Wil je ook onze andere actiepunten kennen?

Neem contact met ons op. Peggy, onze duurzaamheidscoördinator, vertelt je er graag alles over.

Meer info

https://sustainabledevelopment.un.org/
https://www.voka.be/vcdo