De consolidatie in de grafische sector zet zich voort. Vanaf 1 februari slaan communicatieproductiehuis Artoos|Hayez, IPM printing en Gramme/Edition & imprimerie de handen in elkaar. Zij verstevigen op die manier hun leidinggevende positie in de grafische sector in België en bouwen voortaan samen aan de toekomst.

Door hun activiteiten samen te voegen, gaan de drie partners resoluut voor schaalvergroting en kostenefficiëntie; een logische keuze binnen een markt die al jaren gekenmerkt wordt door dalende volumes, kleinere winstmarges en een overcapaciteit.

Inzetten op flexibiliteit en innovatie
Maar de uitdagingen van de markt gaan verder dan de economische context. Er is een duidelijke tendens waarbij drukkerijen evolueren naar volwaardige marketingcommunicatiepartners.

Maxime Chalot, CEO IPM printing en Gramme/Edition & imprimerie: “Onze klanten verwachten tegenwoordig méér dan enkel kwaliteitsvol drukwerk tegen marktconforme prijzen. Ze eisen steeds meer flexibiliteit en zijn geïnteresseerd in vooruitstrevende communicatieoplossingen. Binnen de sector vervult Artoos|Hayez op dat vlak een heuse voortrekkersrol. We zullen onze klanten voortaan dan ook toegang kunnen bieden tot een ruimer dienstenaanbod waarin ook digitale communicatie, logistiek en marketingautomatisering een belangrijke rol spelen.”

Christophe Segaert, CEO Artoos|Hayez: “Wij zijn blij dat we in IPM printing en Gramme/Edition & imprimerie complementaire partners gevonden hebben. Het vergt immers veel middelen om te kunnen blijven investeren in nieuwe technologieën, machines, automatisering maar ook medewerkers. Door een sterke groep uit te bouwen, gaan we samen veel sneller kunnen groeien dan elk apart.”

IPM printing en Gramme/Edition & imprimerie blijft in Brussel

Dat IPM printing en Gramme/Edition & imprimerie voortaan intensief samenwerken met Artoos|Hayez, verandert niets aan de relatie met hun klanten. Iedereen behoudt zijn naam en zowel de commerciële contactpersonen als de DTP-afdeling van IPM printing en Gramme/Edition & imprimerie zullen blijven werken vanuit Brussel. De groep heeft wel de intentie om zijn productieactiviteiten op termijn te centraliseren op de site van Artoos|Hayez in de Brusselse rand.

Christophe Segaert: “Onze site biedt naast voldoende productiecapaciteit voor vellenoffset en digitaal drukwerk ook alle mogelijke afwerkings- en opslagmogelijkheden. We investeerden onlangs nog in een tweede grootformaatpers van Heidelberg en breidden onze afwerkingsafdeling uit met een moderne binderij.
We hebben er alle vertrouwen in dat de integratie van onze teams vlot zal verlopen, net zoals dat twee jaar geleden ging met de collega’s van Hayez.”

Maxime Chalot: “Voor ons was dat overigens doorslaggevend in onze beslissing. We zagen dat de overname van Hayez goed verlopen was. De lessen die Artoos|Hayez eruit trok, zullen zeker helpen bij een nog snellere integratie van onze beide teams. We zijn ervan overtuigd dat wij een goede match zijn. We stappen dus met heel veel energie en vertrouwen in dit nieuwe hoofdstuk want we zijn ervan overtuigd dat het een positief verhaal wordt. Zowel voor onze klanten als voor onze medewerkers.”