Uitstekend nieuws! Het onafhankelijke ratingplatform EcoVadis kent ons opnieuw een gouden score toe. Je kan er dus 100% zeker van zijn dat je samenwerkt met een heel duurzame partner, als je kiest voor artoos group.

 

Internationale, objectieve rating
EcoVadis is een wereldwijd, onafhankelijk ratingplatform dat de MVO-inspanningen van organisaties over de hele wereld doorlicht. Het beoordeelt 21 MVO-criteria op vier vlakken:
– milieu,
– arbeidsomstandigheden,
– ethisch zakendoen,
– duurzaam aankopen.
De methodologie van EcoVadis is gebaseerd op internationale MVO-standaarden zoals onder andere het Global Reporting Initiative, de United Nations Global Compact en de ISO 26000. Nieuw sinds dit jaar is hun 360° Watch: EcoVadis beoordeelt organisaties niet enkel op basis van het uitgebreide rapport dat ze indienen, maar monitort ook alles wat over die organisaties gepubliceerd wordt. Ook die informatie wordt beoordeeld.

Dankzij de score die EcoVadis toekent aan bedrijven, kunnen inkopers heel makkelijk beoordelen hoeveel belang hun leveranciers hechten aan duurzaam ondernemen en of ze de daad bij het woord voegen.

EcoVadis goud voor artoos group
Sinds 2017 laat artoos group zich door Ecovadis evalueren. En het is al de vierde keer dat we een gouden label ontvangen. Meer nog, met een score van 72/100 staan we wereldwijd in de top 5% van alle bedrijven die de diepgravende audit ondergaan. En binnen onze eigen sector horen we zelfs tot de 1%. De absolute top dus.
Kortom, als je op zoek bent naar een duurzame leverancier voor de uitvoering van je marketing- en bedrijfscommunicatie, dan moet je niet twijfelen. Wij maken het waar.

Sterk in milieu
Vooral onze milieu-inspanningen krijgen opnieuw een hoge score van EcoVadis. Daar zijn we blij om want daar besteden we inderdaad veel aandacht aan. Zo kan je al sinds 2010 klimaatneutraal drukwerk bij ons bestellen. En in het algemeen streven we voor heel ons bedrijf continu naar een kleinere ecologische voetafdruk. Wat kan milieuvriendelijker? Waar kunnen we energie, water of andere grondstoffen besparen? … Het zijn vragen die ons dagelijks bezighouden en die ons stap voor stap verder duwen in de richting van een steeds lagere CO2-uitstoot.

Wens je meer info over ons certificaat of onze MVO-inspanningen? We vertellen er graag alles over!