Vandaag is het FSC Friday! Een uitstekend moment om jou te laten weten dat ons FSC-certificaat opnieuw verlengd werd met 5 jaar, tot 2026. Voor al je duurzaam drukwerk (en uiteraard ook het klimaatneutrale!) kan je dus bij ons terecht.


Waarom FSC zo belangrijk is?
Bossen zijn van onschatbare waarde op het vlak van biodiversiteit. Ze vervullen ecosysteemdiensten die cruciaal zijn voor het voortbestaan van het leven op onze planeet. Zo vindt meer dan 80% van de dier- en plantsoorten op het land zijn thuis in bossen. Ook zo’n 1,6 miljard mensen hangen rechtstreeks af van bossen voor hun levensonderhoud. Toch blijft de druk op onze bossen bijzonder groot. Wist je dat er elk jaar 100 000 km² bos gekapt wordt? Dat is meer dan drie keer de oppervlakte van België. Ontbossing zorgt daardoor voor 15% van de wereldwijde CO₂-uitstoot en speelt een grote rol in klimaatverandering.

Steun duurzaam bosbeheer via FSC
Duurzaam bosbeheer is één van de oplossingen om wereldwijd bossen te beschermen en te behouden, en dat is exact waar het bij FSC om gaat. De internationale non-profitorganisatie werd in 1993 opgericht door boseigenaars, hout- en papierbedrijven, sociale bewegingen en milieuorganisaties. Ze streeft naar een duurzaam bosbeheer volgens strikte sociale, ecologische en economische criteria. Door te kiezen voor drukwerk op FSC-gecertificeerd papier, help je mee aan het verantwoorde beheer van de bossen wereldwijd. Want FSC is een garantie. Het label garandeert je dat elke schakel in de keten (hout > houtpulp > papier > drukwerk) op een maatschappelijk verantwoorde manier gebeurt. Om die garantie hard te maken, worden ook wij dus regelmatig heel grondig gecontroleerd. Met succes!

Wens je meer info over FSC, duurzaam drukwerk of klimaatneutraal drukwerk? Wij staan voor je klaar!