Volgens het WWF behoort ons land tot de top 10 van landen met de hoogste ecologische voetafdruk per inwoner! Aan ons zal het niet liggen. Wij zijn een klimaatneutraal bedrijf, al sinds 2010.

Dat betekent dat we de volledige verantwoordelijkheid nemen voor de CO2-uitstoot die we veroorzaken. Maar op de eerste plaats proberen we die uitstoot natuurlijk zo laag mogelijk te houden.

Uitstoot beperken

We kiezen dus consequent voor duurzame middelen en oplossingen: 100% groene elektriciteit, minder vervuilende producten in de drukkerij, energiezuinige machines, vooruitstrevende verwarmingsoplossingen, duurzaam papier (bv. FSC, PEFC, Nordic Swan en Ecolabel), … Ons ISO 14001 milieuzorgsysteem stelt bovendien duidelijke doelstellingen om het jaar na jaar nóg beter te doen.

… en compenseren

Alles wat we verbruiken (water, gas, vervoer, …) wordt nauwkeurig genoteerd en jaarlijks doorgegeven aan een gespecialiseerd ingenieursbureau. Op basis van internationale standaarden, rekenen zij onze verbruikcijfers om naar één meeteenheid (kg CO2-equivalenten).

Zo krijgen we elk jaar een zicht op de CO2-uitstoot die veroorzaakt wordt door onze activiteiten. Die uitstoot neutraliseren we vervolgens door te investeren in een duurzaam ontwikkelingsproject. Dat doen we inmiddels al sinds 2010. We zijn sindsdien dus een 100% klimaatneutraal bedrijf. En weet u, dat is een rariteit in België en een unicum in onze sector!

SPOC? Wie?
Volgend artikel