Dat je als bedrijf financieel gezond probeert te blijven, ligt voor de hand.

Maar heb je daarnaast ook speciale aandacht voor de impact van je activiteiten op het milieu, en voor het welzijn van je medewerkers? Dan ben je net als wij een duurzame ondernemer. En dan bent je vast geïnteresseerd in duurzaam drukwerk.

Drukken wordt vaak onterecht beschouwd als een milieubelastende activiteit.
De realiteit is dat de grafische sector van nature uit veel aandacht besteedt aan het milieu. We werken dan ook met een van de mooiste natuurlijke materialen: papier. Perfect recycleerbaar.

Bovendien maakt artoos group o.a. deze keuzes om het drukproces zo groen mogelijk te houden:
we drukken enkel met inkten op basis van plantaardige oliën,
al onze offsetpersen drukken alcoholgereduceerd, waardoor de uitstoot van vluchtige organische stoffen beperkt blijft,
we werken met de modernste, energiezuinige machines en technologieën,
dankzij technologische hoogstandjes zoals inline kleur- en registermeting, komen onze drukpersen snel op kleur. Daardoor is er weinig inschiet en dus minder papierafval.

Omdat we er op die manier in slagen zo min mogelijk CO2 uit te stoten, is de stap naar klimaatneutraal drukwerk bijzonder klein. Artoos was in 2010 dan ook de eerste drukker in België die zijn klanten de mogelijkheid bood om hun drukwerk klimaatneutraal te maken. Straffer nog, samenwerken met ons betekent: samenwerken met een volledig klimaatneutraal bedrijf. Dat is een zeldzaamheid in ons land.

 

Trouwens, om nog even op dat papier terug te komen. Onze papierleverancier, Antalis, maakte een verrassend filmpje vol wist-je-datjes over papier. Wedden dat je niet alles wist?