IPM printing, ecodynamische drukkerij

IPM printing werd in 1930 opgericht door Louis Solvay. Het bedrijf heette toen Imprimerie et Publicité du Marais. Het was een krantendrukkerij, gevestigd in de Broekstraat (rue du Marais) in de Brusselse vijfhoek.

Om zijn productie te diversifiëren, kocht de drukkerij in 1950 de Imprimerie des Travaux Publics (opgericht in 1890). Deze drukkerij was gespecialiseerd in het drukken van administratieve documenten voor steden, gemeenten en ministeries. Ze drukte ook kranten. De Imprimerie et Publicité du Marais groeide en verhuisde naar de Vlaanderenstraat in Brussel.

Bij gebrek aan opvolgers, werd de Imprimerie et Publicité du Marais in 1979 verkocht aan Marcel Chalot. Hij was als ondernemer al actief in de grafische sector. Onder Marcel Chalot werd het machinepark grondig gemoderniseerd. Bovendien richtte hij een nieuwe afdeling op: ‘Security Printing’. Die drukte fiduciaire documenten zoals staatsobligaties, effecten, cheques, paspoorten en postzegels.

In 2005 verhuisde de drukkerij van de Vlaanderenstraat naar een nieuw gebouw in industriepark Nestor Martin in Ganshoren. In 2008 volgde een naamsverandering: “Imprimerie et publicité du Marais” werd IPM printing – waarbij de IPM verwijst naar de vorige naam.

Gedurende zijn hele geschiedenis ontwikkelde IPM printing kennis en vakmanschap. Die werd van de ene generatie drukkers op de andere overgedragen. Vandaag bieden we een brede waaier van drukwerk aan. We hebben echter een zeer bijzondere specialisatie: de opmaak en productie van parlementaire documenten voor de Kamer van Vertegenwoordigers, de Senaat, en het Waals, Brussels en Vlaams Parlement.

Kwaliteit en industriële productie gaan bij ons hand in hand met respect voor het milieu. We merken dat ook onze klanten dat steeds belangrijker vinden. Daarom investeren we volop in duurzame oplossingen, en dit doorheen het hele productieproces. Sinds 2010 dragen we het label Ecodynamische onderneming van BIM, het Brussels Instituut voor Milieubeheer.