Voorloper zonder ecologische voetafdruk

“WIJ ZIJN KLIMAATNEUTRAAL! AL KEILANG!” Dat zouden we eigenlijk de hele dag willen roepen, tegen iedereen die we tegenkomen. Omdat we daar echt wel trots op zijn. Want niet veel bedrijven engageren zich zó hard. Zeker niet in België. En al helemaal geen kmo’s.
Maar bon, we zijn goed opgevoed, dus we houden ons in. Behalve hier.

Dat we klimaatneutraal zijn, betekent dat we de volledige verantwoordelijkheid nemen voor de CO2-uitstoot die we veroorzaken. En dat begint natuurlijk bij het zo laag mogelijk houden van die uitstoot. Daarom kiezen we consequent voor duurzame middelen en oplossingen:

  • 100% groene stroom,
  • vooruitstrevende verwarmingsoplossingen,
  • minder en minder vervuilende producten in onze productie,
  • moderne, energiezuinige machines dankzij ons hoog afschrijvingsritme,
  • gebruik van duurzaam FSC- en PEFC-papier, …

Ons milieuzorgsysteem stelt bovendien duidelijke doelstellingen om het jaar na jaar nóg beter te doen.

Alles wat we verbruiken (gas, brandstof voor vervoer, maar bijvoorbeeld ook water) wordt nauwkeurig genoteerd en jaarlijks doorgegeven aan een gespecialiseerd ingenieursbureau. Op basis van internationale standaarden, rekenen zij onze verbruikcijfers om naar één meeteenheid (kg CO2-equivalenten).

Zo krijgen we elk jaar een zicht op de CO2-uitstoot die veroorzaakt wordt door onze activiteiten en die we (nog) niet kunnen vermijden. Die totale uitstoot neutraliseren we vervolgens door een overeenkomstig bedrag (vastgelegd volgens internationale normen) te investeren in een duurzaam ontwikkelingsproject. Dat doen we inmiddels al sinds 2009. Sindsdien zijn we dus een 100% klimaatneutraal bedrijf.

Momenteel investeren we al enkele jaren in het Kasigau bosbeschermingsproject van Wildlife Works in Kenia.

Hup, terug naar het overzicht