Wij zijn geen groentjes

Op zoek naar een duurzame partner? Bij ons zit je goed. We zijn al vele jaren in de ban van duurzaam ondernemen. En we nemen dat, zelfs als kmo, heel serieus. Verschillende certificaten bevestigen dat: FSC, PEFC, EcoVadis, VCDO, ISO 14001 en UNITAR.

Alles kan beter

Er is één vraag die onze milieuzorgverantwoordelijke van ‘s morgens tot ‘s avonds bezighoudt: “Hoe kunnen we de ecologische voetafdruk van artoos verminderen?”. Dat komt ervan, als je een milieubeleid volgens de ISO 14001-norm voert. Een van de vereisten van zo’n milieumanagementsysteem is immers dat je als bedrijf constant streeft naar een kleinere milieu-impact. We volgen onze CO2-uitstoot dus al jaren maniakaal op en proberen ‘m steeds verder terug te dringen.

Ons engagement t.o.v. ISO 14001 vind je in deze blogpost.

A never ending story

De voorbije jaren investeerden we in allerlei grote en kleine milieuvriendelijke oplossingen. Benieuwd naar voorbeelden? Energiezuinige VRV-installaties met warmterecuperatie, drukpersen met inline controles en automatische bijsturing, echte glazen aan de drinkfonteinen in plaats van wegwerpbekertjes, energiebesparende ledverlichting aangestuurd door bewegingssensoren, een logistieke organisatie die bedreven is in groupagetransporten en de installatie van 3200 m2 zonnepanelen.
En ook medewerkers worden aangespoord om mee te doen. Door ons e-fietsproject bijvoorbeeld. Want ook fietsen verkleint de ecologische voetafdruk.

Meer weten? Neem zeker contact met ons op.

Klimaatneutraal drukwerk

Sinds 2009 kan je bij artoos group ‘klimaatneutraal drukwerk’ bestellen. Dat is drukwerk zonder ecologische voetafdruk, en we maken het zo:

  1. al in de ontwerpfase maak jij zo groen mogelijke keuzes: duurzaam papier, een rationeel ontwerp zonder veel papierverlies, een correcte oplage, … (wij adviseren je daar uiteraard bij!);
  2. van dat order berekenen wij de CO2-uitstoot;
  3. die uitstoot compenseer jij volledig door CO2-reductiecertificaten te kopen in een duurzaam ontwikkelingsproject. Tussen haakjes: je hoeft niet zelf op zoek te gaan naar zo’n project; onze partner zorgt daarvoor.

Zet ook de stap naar klimaatneutraal drukwerk! Vraag ernaar. Wij helpen je verder.

Verrijkt met externe kennis en ervaring

Tientallen medewerkers, honderden klanten… We werken met heel veel mensen samen. Dat brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Als werkgever en als partner. Daarom besturen we ons bedrijf zo goed mogelijk. Naast een ervaren managementteam hebben we dus een actieve raad van bestuur waarin zowel familiale als externe bestuurders zetelen. Hun ervaren kijk helpt ons om nog betere beslissingen te nemen.

Trots op deze certificaten