30 dagen zonder klagen. Er valt niet te ontsnappen aan de actie die startte op ‘Blue Monday’ (15/1) en loopt tot Valentijn (14/2). Ook wij zetten onze schouders eronder. Omdat we geloven dat klagen je geen stap verder brengt, maar positief denken en oplossingen zoeken wél.

Iedereen klaagt wel eens. Dat is normaal want – geef toe – het kan enorm opluchten. Bij veel mensen is klagen echter een automatisme geworden. “Ik wil nog niet opstaan. Het is veel te vroeg” – “Mijn haar ligt niet goed” – “Weeral file” – … Het zijn vaak onbewuste verzuchtingen, maar ze bepalen wel hoe je je voelt. Uit onderzoek blijkt dat bewust positief denken ervoor zorgt dat bepaalde linken in ons brein anders gelegd worden. Het automatisch, onbewust klagen maakt dan plaats voor een positief, dynamisch gevoel. 30 dagen positief denken is al voldoende om deze switch te maken; om niet automatisch het negatieve maar wel het positieve zien. Niet de problemen, maar wel de mogelijkheden en de oplossingen. Probeer het zelf en doe mee. Je zal zien, je voelt je stukken beter!

Doe mee!
Surf naar www.30dagenzonderklagen.be of de Facebook-pagina van de actie, en ontdek elke dag een nieuwe opdracht die je aanzet om het leven door een roze bril te bekijken.
Bestel zeker ook de poster of button van ’30 dagen zonder klagen’ via de website van mamzel.eu. Bij ons hangen de posters sinds vorige week omhoog. En guess what: na 1 dag had iemand achter de 30 al een 0 geschreven. 300 dagen zonder klagen. That’s the spirit!