Tijdens de eerste golf van de coronacrisis maakte AG Insurance volop gebruik van de mogelijkheden van mooose, het platform waarop hun makelaarsnetwerk marketingmateriaal bestelt. We spraken An Jacobs die bij AG Insurance verantwoordelijk is voor Digital Business Development.

Waarvoor gebruiken jullie mooose?
An: “Onze onafhankelijke verzekeringsmakelaars kennen mooose als de webshop van Starget We Activate; dat is het platform waarmee we hun lokale en digitale marketing boosten. Ze kunnen via die webshop allerlei marketingmateriaal bestellen; van gepersonaliseerde affiches voor in hun vitrine tot fietsbroekjes om de lokale wielerploeg te sponsoren of zelfs een nieuwe website.”

De voorbije maanden boomde het aantal bestellingen?
An: “Bij de aanvang van de coronacrisis kwam er vanuit onze directie de vraag om op heel korte termijn een aanbod aan ‘covid19-materiaal’ ter beschikking te stellen van onze makelaars. Ik sprak Natalie daarover aan en het project stond meteen op de rails. Dat vind ik het fijne aan artoos, dat het één geheel is en we een complete ondersteuning krijgen. Ik hoef maar te zeggen ‘We dénken aan dit’ – en jullie denken mee, maken er een project van, en in no time hebben we development erbij, wordt de billing uitgewerkt, brengen jullie externe partners aan …
We hebben dus heel kort op de bal kunnen spelen. Er werd een aparte categorie van “Covid19-beschermingsmateriaal” aangemaakt in mooose en die hebben we gevuld met een aantal artikels. Eerst met personaliseerbare ‘Take care’-affiches die de makelaars in de etalage van hun kantoor konden hangen, daarna ook met handgels met een door de makelaars personaliseerbaar etiket, vloerstickers voor in het kantoor, een kartonnen display met daarop de belangrijkste coronavoorzorgsmaatregelen en ten slotte ook plexischermen om in het kantoor te plaatsen – met heel discreet ‘AG Insurance, supporter van jouw leven’ op.
Al dat materiaal stond enorm snel in de webshop en dat is een gigantisch succes geweest. Het was duidelijk dat onze makelaars dat apprecieerden.”

En er staat alweer een nieuwe actie op til?
An: “Ja. Voor de eindejaarsperiode zijn we een soortgelijke actie aan het uitwerken binnen het eindejaarsthema. Makelaars zullen kerstkaarten kunnen bestellen via mooose, maar ook speciale stickers om hun ramen, deuren en plexischermen wat in kerstsfeer te brengen. Verder gaan we ook samenwerken met een bedrijf dat gespecialiseerd is in relatiegeschenken om een selectie van gadgets ter beschikking te stellen via mooose. Het is makkelijk, zowel voor ons als voor onze makelaars, dat al onze partners hun artikelen via één en hetzelfde platform kunnen aanbieden.”

Wat wij zagen: kleine dip, nadien heropleving
Ook onze cijfers spreken boekdelen. In maart zien we een knik in de mooose-bestellingen. In april volgde een dip. Maar vanaf mei steeg het aantal bestellingen opnieuw en na 4 weken draaiden alle shops weer als tevoren. Door, zoals AG Insurance, ‘corona’-artikels toe te voegen aan hun shop, konden bedrijven snel op de actualiteit inspelen. Hun netwerk kon via mooose onmiddellijk aangepast communicatiemateriaal en gadgets online bestellen. En wij leverden die artikelen waar de besteller het wilde: op kantoor of thuis – ideaal in tijden van telewerk!

Wil jij ook snel op de bal spelen met mooose? Neem contact met ons op.