We kregen uitstekend nieuws. Voor het derde jaar op rij kent EcoVadis ons een gouden rating toe. En dat is een belangrijke erkenning van onze MVO-inzet (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen).

Internationale, objectieve rating

EcoVadis is een wereldwijd, onafhankelijk ratingplatform dat de MVO-inspanningen van organisaties over de hele wereld beoordeelt. Het beoordeelt 21 criteria op vier vlakken:
– milieu,
– arbeidsomstandigheden,
– ethisch zakendoen,
– duurzaam aankopen.
De methodologie van EcoVadis is gebaseerd op internationale MVO-standaarden zoals het Global Reporting Initiative, de United Nations Global Compact en de ISO 26000. Dankzij de score die EcoVadis toekent aan bedrijven, kunnen inkopers veel makkelijker beoordelen hoeveel belang hun leveranciers hechten aan duurzaam ondernemen en of ze de daad bij het woord voegen.

EcoVadis goud voor artoos group

Sinds 2017 laat artoos group zich door Ecovadis evalueren. Voor het derde jaar op rij gaven zij ons de hoogste onderscheiding: een gouden label. Meer nog, dankzij onze score van 72/100 staan we wereldwijd in de top 5% van alle bedrijven die de diepgravende audit ondergaan. En, nog mooier: binnen onze eigen sector horen we zelfs tot de absolute top: de top 1%.
Kortom, je hoeft zeker niet te twijfelen als je op zoek bent naar een duurzame leverancier voor de uitvoering van je marketing- en bedrijfscommunicatie!

Sterk in milieu

Vooral onze milieu-inspanningen krijgen een hoge score. Daar zijn we blij om want we besteden inderdaad veel aandacht aan het milieu. Zo kan je al sinds 2010 klimaatneutraal drukwerk bestellen bij ons. En in het algemeen streven we voor heel ons bedrijf continu naar een kleinere ecologische voetafdruk. Wat kan milieuvriendelijker? Waar kunnen we energie, water of andere grondstoffen besparen? … Het zijn vragen die ons dagelijks bezighouden en die ons stap voor stap verder duwen in de richting van een steeds lagere CO2-uitstoot.

Wens je meer info over ons certificaat of onze MVO-inspanningen? We vertellen er graag alles over!