We ontvingen zonet ons nieuwe PEFC-certificaat. Je bent dus in goede handen bij ons voor al je duurzaam drukwerk.
En uiteraard ook voor het klimaatneutrale!

 

Waarom wij ons PEFC-certificaat belangrijk vinden?
Voor jou! Papier is de belangrijkste grondstof binnen ons bedrijf. Het vormt de basis van jouw drukwerk. Het wordt onder andere gemaakt van houtpulp. Uit welke bossen dat pulp komt, kunnen wijzelf onmogelijk nagaan. Gelukkig zijn er organisaties als PEFC. Zij doen dat wél. Met aandacht voor sociale, economische en ecologische aspecten, controleert PEFC zowel de bossen waaruit de houtpulp afkomstig is, als de hele handelsketen die daarop volgt – tot bij de eindconsument. Omdat PEFC werkt volgens de strengste internationale normen, biedt het label ons vandaag de beste garanties over de duurzame herkomst van het papier dat we gebruiken. En dat vinden wij uiterst belangrijk.

Grondige controle door externe partij
Ook wij worden, als schakel in de PEFC-keten, elk jaar doorgelicht door een gespecialiseerd externe auditbureau. Dat gaat tot in de kleinste puntjes na of al onze PEFC-orders volgens de correcte procedures verwerkt worden. Om de 5 jaar is er een heel grondige audit van onze drukkerij en onze administratie. En die hebben we dus recent achter de rug, met opnieuw een positief resultaat.

PEFC-papier, de basis voor klimaatneutraal drukwerk
Wil je, net zoals zoveel andere klanten, zero emission drukwerk realiseren bij ons? Dan stellen we altijd één belangrijke eis: dat je voor duurzaam papier kiest. Omdat dit papier uit verantwoord beheerde bossen komt, heeft het immers een lage ecologische voetafdruk. Het is dus de logische keuze voor wie duurzaam wil communiceren. En wij zorgen voor de rest: we gebruiken milieuvriendelijke producten (inkten, lijmen, wasmiddelen, …) en werken met moderne machines en technologieën. Daarmee komen we snel tot het gewenste resultaat en blijft het papierverlies dus beperkt. Het eindresultaat? Een duurzaam drukwerk met een minimale CO2-uitstoot.