De uitdaging: marketingafdeling tijd geven voor marketing

Beheer en verzending van stalen van vezelcement, een zware en tijdrovende taak

Iedereen die gaat bouwen of verbouwen wil graag op voorhand weten “hoe het er in het echt zal uitzien”. Dat beseft Cembrit, producent van bouwproducten op basis van vezelcement, maar al te goed. Daarom hebben zij honderden stalen in verschillende groottes ter beschikking. De stalen zijn bestemd voor bijvoorbeeld architecten. De marketingafdeling was belast met het stockbeheer, het verzamelen en verzenden van deze stalen. Een zeer tijdrovende bezigheid!

Project

MOOOSE: online shop en voorraadbeheer van vezelcementstalen

Klant

Cembrit is een van de grootste Europese producenten van multifunctionele bouwproducten op basis van vezelcement. Vandaag bestaat Cembrit uit het moederbedrijf, Cembrit Holding A/S, en dochterondernemingen in vijftien Europese landen. In totaal worden meer dan 1100 mensen tewerkgesteld.

Onze oplossing?
Een MOOOSE voor Cembrit

Geautomatiseerd stockbeheer

Alle stalen liggen nu bij artoos group op stock. Alle bestellingen lopen via onze MOOOSE. Zo is het stockbeheer helemaal geautomatiseerd. En ook de verzending neemt artoos group voor zijn rekening.

Userbeheer op maat

Ondertussen maakt ook Cembrit Duitsland gebruik van MOOOSE en in de toekomst zullen er nog andere landen instappen. Hiervoor is het nodig om de users de juiste rechten toe te kennen zodat account managers van elk land enkel hun eigen stalen kunnen zien en bestellen.

Doorgedreven personalisatie

Er kan eveneens een gepersonaliseerde brief toegevoegd worden aan het pakketje met stalen. De personalisatie kan online ingegeven worden en daarna wordt de brief samen met de rest van de bestelling verwerkt. Aangezien warehousing en productie zich bij ons op dezelfde site bevinden, is verzending dezelfde dag mogelijk.

Gerichte marketing door analyse

Wekelijks ontvangt de marketingafdeling van Cembrit een overzicht van de stockaantallen. In MOOOSE kunnen zij ook zelf nakijken wie het meest bestelt, welke stalen het meest besteld worden, welke het minst,… Door deze info te analyseren in relatie tot de verkoopcijfers, kan de marketingdienst het salesteam veel gerichter ondersteunen.

Klant blij, wij blij

De marketingafdeling van Cembrit België hoeft zich niet langer bezig te houden met de stockage en de verzending van de stalen. Zij kunnen zich nu voltijds toeleggen op de ontwikkeling van hun marketingmateriaal en -strategie. Ook Cembrit Duitsland gebruikt MOOOSE en Cembrit Frankrijk zal snel hun voorbeeld volgen. Het stalenproces wordt geüniformiseerd over de verschillende Europese vestigingen van Cembrit, met een duidelijk overzicht van het gamma per land.