De uitdaging:

voor 64 centra al het marketingmateriaal beheren en personaliseren

DELA telt in ons land 64 uitvaartcentra. Vroeger bestelden die hun drukwerk en ander drukmateriaal allemaal bij het hoofdkantoor. De centrale marketingdienst gaf de bestellingen in  productie, volgde ze op en verdeelde ze. Dat was een immens werk. DELA zocht een partner om deze taak uit handen te nemen, zonder zelf de controle over de communicatie te verliezen.

Project

MOOOSE voor online bestellingen van gepersonaliseerd drukwerk en stockitems door 64 uitvaartcentra

Klant

DELA staat voor “Draagt Elkanders LAsten” en maakt deel uit van een coöperatie. Het is een uitvaartspecialist waar zorgen voor elkaar centraal staat. Sinds 1989 is DELA aanwezig in België, vandaag met ruim 800 medewerkers. Zij helpen vóór, tijdens en na een uitvaart. Ze willen voor iedereen een betaalbare en waardige begrafenis of crematie. En ze staan nabestaanden bij met raad en daad, via een persoonlijke aanpak. Wij werken al sinds 2007 met hen samen.

Onze oplossing?

een mooose die de centrale marketingdienst veel werk uit handen neemt

Alle uitvaartcentra bestellen nu hun gepersonaliseerd en ander marketingmateriaal via mooose. Dat biedt deze voordelen aan DELA:

Userbeheer op maat. Alle 300 users werden opgedeeld in verschillende usergroepen. Per groep worden er rechten toegekend. Deze rechten bepalen tot welk materiaal de user toegang heeft en wat hij kan bestellen, of zelfs welke versie van een template hij te zien krijgt.
Doorgedreven personalisatie. Het drukwerk wordt besteld op basis van templates die de centrale marketingdienst ter beschikking stelt. In deze templates kunnen de centra sommige zaken, zoals bijvoorbeeld hun naam en adresgegevens, personaliseren.
Productie, Pick&Pack en verzending. De bestellingen van de uitvaartcentra komen rechtstreeks bij artoos group terecht. Wij drukken het gevraagde, halen de stockitems uit stock, stellen de pakketjes samen en verzenden ze. In mooose kan de status van de bestelling opgevolgd worden.
Geautomatiseerd stockbeheer. Dankzij de e-mailnotificaties die de centrale marketingdienst via mooose ontvangt, weten de medewerkers perfect welk product bijna out of stock is en kunnen ze tijdig bijbestellen.
Tijdwinst voor centrale marketing. De marketingafdeling wordt niet meer overspoeld met telefoontjes en mails met bestellingen voor marketingmateriaal. Zij kunnen hun tijd nu besteden aan de marketingstrategie en aan de ontwikkeling van nieuw materiaal.

Klant blij, wij blij

Alle bestellingen bij de marketingdienst verlopen tegenwoordig automatisch en rechtstreeks via mooose. Daardoor winnen de marketeers van DELA veel tijd. Omdat met templates wordt gewerkt, communiceren alle 64 uitvaartcentra bovendien volledig volgens de DELA huisstijl. Kortom, de centrale marketingafdeling van DELA houdt de touwtjes strak in handen zonder veel tijd te besteden aan coördinatie of opvolging. Een ideaal scenario!