Centrale marketingdienst wint

gigantisch veel tijd

DELA telt in ons land 64 uitvaartcentra. Vroeger bestelden die hun drukwerk en ander drukmateriaal allemaal bij het hoofdkantoor. De centrale marketingdienst gaf de bestellingen in productie, volgde ze op en verdeelde ze. Dat was een immens werk. DELA zocht een partner om deze taak uit handen te nemen, zonder zelf de controle over de communicatie te verliezen.

Onze oplossing? Een MOOOSE-platform.

Alle uitvaartcentra bestellen tegenwoordig online, via MOOOSE, hun gepersonaliseerd drukwerk en ander marketingmateriaal zoals balpennen, paraplu’s, niet-gepersonaliseerde brochures en plastic zakken. Het drukwerk bestellen ze op basis van templates die de centrale marketingdienst ter beschikking stelt. In de templates kunnen de uitvaartcentra sommige zaken personaliseren; andere niet.

De bestellingen van de uitvaartcentra komen rechtstreeks bij ons terecht. Wij drukken, verpakken en verzenden. Dat gaat supervlot. De medewerkers van het DELA hoofdkantoor hoeven zich nergens meer iets van aan te trekken, maar kunnen alle bestellingen wel volgen in MOOOSE. Bovendien krijgen ze elke week een stockoverzicht, met een bestelvoorstel om stockbreuk te voorkomen.

Project

MOOOSE voor online bestellingen van gepersonaliseerd drukwerk en stockitems door 64 uitvaartcentra

Klant

DELA staat voor “Draagt Elkanders LAsten” en maakt deel uit van een coöperatie. Meer dan 80 jaar ervaring en deskundigheid maakt van DELA de uitvaartspecialist in België, waar zorgen voor elkaar centraal staat. DELA wil voor iedereen een betaalbare en waardige begrafenis of crematie, en nabestaanden bijstaan met raad en daad, en dit via een persoonlijke aanpak. DELA is sinds 1989 aanwezig in België en telt ruim 800 medewerkers in ons land, en helpt vóór, tijdens en na een uitvaart. Wij werken al sinds 2007 met hem samen.

Klant blij, wij blij

Alle bestellingen bij de marketingdienst verlopen tegenwoordig automatisch en rechtstreeks via MOOOSE. Daardoor winnen de marketers van DELA veel tijd. Omdat met templates wordt gewerkt, communiceren alle 64 uitvaartcentra bovendien volledig volgens de DELA huisstijl.

Kortom, de centrale marketingafdeling van DELA houdt de touwtjes strak in handen zonder veel tijd te besteden aan coördinatie of opvolging. Een ideaal scenario!