De uitdaging: gesofisticeerd userbeheer

GC Europe maakte al enige tijd gebruik van een online shop waarin alle lokale marketingdiensten hun marketing- en communicatiemateriaal konden bestellen. Maar ze waren op zoek naar extra functionaliteiten om specifieke rechten toe te kennen per gebruiker én om de levertermijn te verkorten.

Project

mooose: online shop voor marketing- en communicatiemateriaal

Klant

GC is een Japans bedrijf dat tandheelkundige producten maakt. Het werd opgericht in 1921 en behoort tot de wereldtop. Sinds 1972 is GC actief op de Europese markt. Alle marketingcommunicatie voor deze markt wordt aangestuurd vanuit het hoofdkantoor van GC Europe in Haasrode. Al sinds midden jaren ‘90 werken we nauw samen om hen de beste communicatieoplossingen te bieden. Niet alleen de productie van hun marketingmateriaal wordt door artoos group gedaan, ons creatieve team zorgt voor het design en de lay-out van een groot deel van de GC marketingmaterialen.

Onze oplossing?

Een mooose voor GC Europe

Overtuigd van de meerwaarde van ons mooose-platform, stelden we GC Europe voor om over te stappen op ons systeem. En dat deden ze! Dit zijn de troeven die mooose vandaag biedt aan GC marketeers van over heel Europa:

Handige zoekfunctie

Dankzij een handige zoekfunctie die gebruikmaakt van categorieën en filters, vinden lokale vertegenwoordigers van GC Europe hun gewenste marketing- en communicatiemateriaal makkelijk terug in de shop.

Userbeheer op maat

Terwijl àlle gebruikers vroeger àlle producten zagen in de online shop, krijgen ze in mooose énkel het marketingmateriaal te zien dat relevant is voor hun markt. Ook daardoor vinden ze sneller het materiaal dat ze zoeken.

Geautomatiseerd stockbeheer

Omdat mooose gekoppeld is aan een geautomatiseerd voorraadsysteem, heeft GC Europe op elk moment een correct en nauwkeurig beeld van al het marketingmateriaal dat op stock is.

Tijdswinst

Omdat de hele flow geautomatiseerd verloopt, kunnen bestellingen heel snel geleverd worden. Terwijl de marketeers vroeger minstens 10 dagen moesten wachten tot hun marketingmateriaal geleverd werd, ligt de standaard leveringstermijn vandaag op D+2.

Klant blij, wij blij

Vandaag vinden GC-marketeers uit heel Europa meer dan 800 producten in hun gebruiksvriendelijke en overzichtelijke mooose-shop. Elke maand vertrekken er vanuit ons magazijn in Kampenhout een 40-tal bestellingen van marketing- en communicatiemateriaal naar meer dan 70 GC-adressen in heel Europa. Elke levering bevat gemiddeld 5 verschillende producten.

We kijken ernaar uit om de mooose van GC Europe in de toekomst naar een nog hoger niveau te tillen door het platform te koppelen aan een printing-on-demandmodule. Daardoor hoeft er geen drukwerk op stock te liggen, maar wordt alles enkel nog op aanvraag gedrukt.