De uitdaging: meer dan 100 versies maken en totale oplage van over het miljoen folders drukken

Maximum aan klanten bereiken met een minimum aan middelen.

Jaarlijks organiseert HOYA een grootse huis-aan-huisactie voor zijn opticiens. Opticiens beslissen zelf of ze deelnemen aan de actie. Als ze meedoen, wordt er voor hen een gepersonaliseerde flyer gedrukt en verdeeld. Dankzij de inspanningen die HOYA levert om sterke acties uit te werken, nemen er jaarlijks ongeveer 100 optiekzaken deel.

Project

Personalisatie, druk en verzending van huis-aan-huisfolders.

Klant

Al 75 jaar verlegt HOYA met zijn revolutionaire optische oplossingen en zorgoplossingen de technologische grenzen voor brildragers over de hele wereld. Het glasontwerp is in de loop der tijd enorm geavanceerd geworden, maar één ding is nooit veranderd: de toewijding aan kwaliteit en innovatie waar HOYA om bekendstaat. HOYA Corporation werd in 1941 in Japan opgericht en speelde sindsdien goed in op de kansen van de opkomende sectoren van gezondheidszorg en informatietechnologie. Tegenwoordig wordt de HOYA-technologie ook gebruikt voor lenzen van medische camera’s, voor Blu-ray-spelers, smartphones, computers en televisies.

Onze oplossing?

In nauwe samenwerking met Hoya, ontwikkelden we een werkproces om op efficiënte wijze alle flyers te personaliseren met de gegevens en logo’s van de optiekzaken. Deze personalisatie is een echt precisiewerk. Ze gebeurt semi-automatisch. Op elke flyer is immers een standaardveld voor de personalisatie voorzien. Dat veld kunnen de opticiens echter een eigen touch geven, bijvoorbeeld door een foto toe te voegen. Die speciale toevoegingen moeten manueel juist gezet worden door onze grafisch vormgevers.

Vervolgens worden al deze verschillende versies gedrukt, volgens de gevraagde oplages. Artoos group boekt intussen alle bedelingen in bij distripost op basis van de door Hoya geselecteerde postcodes. Alles wordt ten slotte door ons bij bpost aangeleverd, met de juiste postdocumenten voor elke bedelingsronde.

Klant blij, wij blij

De goede samenwerking tussen Hoya en artoos group zorgt ervoor dat het hele proces van opmaak tot druk en verzending vlot verloopt. Het stelt Hoya in staat om aan hun klanten een sterke algemene promotie-actie te bieden waarbij zij toch hun eigenheid kunnen bewaren. En dit bevordert uiteraard het aantal deelnames aan de actie.