De uitdaging:

bijna 100 versies opmaken van een folder en er vervolgens bijna 1 miljoen exemplaren van drukken

Zo veel mogelijk klanten bereiken met zo weinig mogelijk middelen.

Jaarlijks organiseert HOYA een grootse huis-aan-huisactie voor zijn opticiens. Opticiens beslissen zelf of ze deelnemen aan de actie. Als ze meedoen, wordt er voor hen een gepersonaliseerde flyer gedrukt en verdeeld.
Dankzij de inspanningen die HOYA levert om zo’n sterke acties uit te werken, nemen er jaarlijks ongeveer 100 optiekzaken van over heel het land deel.

Project

Personalisatie, druk en verzending van huis-aan-huisfolders.

Klant

HOYA Corporation werd in 1941 in Japan opgericht. Met zijn revolutionaire optische oplossingen en zorgoplossingen verlegt HOYA de technologische grenzen voor brildragers over de hele wereld. Daarnaast reikt het bedrijf optische oplossingen aan voor allerlei ontwikkelingen in de gezondheidszorg en de informatietechnologie. HOYA-technologie vind je tegenwoordig dan ook in een waaier van toepassingen, zoals lenzen van medische camera’s, Blu-ray-spelers, smartphones, computers en televisies.
Hoewel HOYA door de jaren enorm geëvolueerd is, één ding blijft altijd hetzelfde: de aandacht voor kwaliteit en innovatie waar ze om bekendstaan.

Onze oplossing?

semiautomatische opmaak en zorgeloze verzending

In nauwe samenwerking met HOYA, ontwikkelden we een werkproces om alle flyers op een efficiënte manier te personaliseren met de gegevens en logo’s van de optiekzaken. Deze personalisatie is een echt precisiewerk. Ze gebeurt semiautomatisch. Op elke flyer is immers een standaardveld voor de personalisatie voorzien. Dat veld kunnen de opticiens een eigen toets geven, bijvoorbeeld door een foto van zichzelf of van hun zaak toe te voegen. Die speciale toevoegingen moeten manueel juist gezet worden door onze grafisch vormgevers.
Ook voor de cover kunnen de opticiens kiezen uit 8 voorgestelde coverbeelden of een eigen foto van hun zaak indienen. Zo wordt een nationale actie vertaald in marketing op maat voor elke opticien.

Zodra de lay-out van de 100 verschillende versies op punt staat, drukken we elke versie in de juiste oplage (zoals aangevraagd door de optiekzaak). Intussen boeken we ook alle bedelingen in bij distripost op basis van de door de opticiens gekozen uitreikingszone. Tot slot leveren wij alles aan bij bpost, met de juiste postdocumenten voor elke bedelingsronde.

Klant blij, wij blij

De goede samenwerking tussen HOYA en artoos group zorgt ervoor dat het hele proces vlot verloopt. Van opmaak tot verzending. Daardoor kan HOYA aan zijn klanten-optiekzaken sterke promotieacties voorstellen waarbij iedereen toch zijn eigenheid kan bewaren. En dit bevordert uiteraard het aantal deelnames aan de actie.