De uitdaging:

resultaatgericht en kostenefficiënt communiceren

ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael trachten op regelmatige basis te communiceren met hun leden-abonneehouders. Dat doen ze o.a. via het ZOOmagazine en WILD, maar ook via DM’s die bijvoorbeeld herinneren aan de abonnementshernieuwing. Al deze communicaties wil de klant uiteraard zo (kosten)efficiënt mogelijk bij zijn doelpubliek krijgen – zonder in te boeten aan kwaliteit.

Project

Drukwerk en verzending van ledenblad, DM’s, uitnodigingen, …

Klant

ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael maken allebei deel uit van de KMDA (Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde Antwerpen), een van de oudste organisaties van België. ZOO Antwerpen werd geopend op 21 juli 1843 en is daarmee de oudste dierentuin van België en zelfs een van de oudste ter wereld. Jaarlijks verwelkomen ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael zo’n 2 miljoen bezoekers. Zo’n 10% daarvan zijn trouwe fans en dierenliefhebbers met een jaarabonnement.

Onze oplossing?

één contactpersoon (SPOC) die goed luistert naar de noden

Bij artoos group werken we met SPOC’s, dit wil zeggen dat je 1 contactpersoon krijgt die al je projecten bij artoos group begeleidt. De SPOC kent zijn klant, ZOO Antwerpen, zeer goed en weet wat voor hen belangrijk is. Hij denkt met elk pro-ject mee met de klant en zal steeds het beste advies voor deze projecten geven.

Advies bij papierkeuze

De keuze van het papier is uiterst belangrijk voor de uitstraling van drukwerk. In al zijn drukwerk gebruikt ZOO Antwerpen prachtige foto’s. Uiteraard moeten die zo perfect mogelijk weergegeven worden. Wij selecteerden voor de klant een aantal papiersoorten en deden drukproeven. Zo kon ZOO Antwerpen het resultaat perfect inschatten en het juiste papier kiezen.

Duurzaamheid

Zowel ZOO Antwerpen als artoos group dragen duurzaamheid hoog in het vaandel. Een goeie match dus. We drukken alles op milieuvriendelijk papier en het meeste drukwerk wordt bovendien klimaatneutraal gedrukt.

Klant blij, wij blij

Al sinds 2011 werken we voor ZOO Antwerpen. Ze weten dat we niets vanzelfsprekend vinden en blijven meedenken met hen. Een mooi voorbeeld daarvan is de DM voor abonnementshernieuwing. We stelden voor om de klassieke brief in een nieuw jasje te steken: een krantje, waarin we de ledenvoordelen niet zomaar opsomden, maar verwerkten in testimonials met toffe foto’s bij. De inhoud van het krantje wordt supergepersonaliseerd op basis van de doelgroep die het in handen krijgt. Zo voelt de lezer zich echt aangesproken. Dat weerspiegelt zich in de respons: meer dan 75% van de ontvangers hernieuwt zijn abonnement naar aanleiding van de mailing!