De uitdaging:

steeds promomateriaal op stock hebben voor alle winkelpunten.

Telenet Group beschikt over heel wat marketing- en promotiemateriaal voor de Telenet en BASE winkelpunten. Zij bestellen telkens wat ze voor hun shop nodig hebben. Er is uiteraard de verwachting dat het bestelde materiaal dan ook voorradig is en snel geleverd kan worden. Telenet Group ging dus op zoek naar een partner waaraan ze het stockbeheer konden toevertrouwen.

Project

Mooose: online bestellen en verdelen van promotiemateriaal. Brochures, prijslabels, posters, zakken, handgels, mondmaskers, …

Klant

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.
Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3 000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Onze oplossing?

Met stockbeheer in mooose wint iedereen tijd

Een groot deel van het materiaal voor de Telenet en BASE shops, stores en service centers ligt tegenwoordig bij ons op stock. Van prijskaartjes en productbrochures tot salestools, zakken en brochures.

De uitbaters bestellen in mooose wat ze nodig hebben, en wij zorgen ervoor dat het materiaal snel geleverd wordt. Bereikt een bepaald item zijn minimum-stock, dan krijgt Telenet Group daar een melding van en beslissen zij of het artikel aangevuld wordt of niet.

Is er een update van een actie? Dan past de marketingdienst van Telenet Group het aanbod in mooose onmiddellijk aan, zodat er geen achterhaald materiaal besteld kan worden. Dat kan heel eenvoudig door artikelen aan of af te vinken.

Door met mooose te werken, kunnen Telenet en BASE shopuitbaters vlot up-to-date promomateriaal bestellen. Materiaal dat niet op stock is, kan eenvoudigweg niet besteld worden. Zo ontstaat er geen verwarring.

Ook voor de retailafdeling van Telenet Group bracht mooose grote veranderingen met zich mee: ze hoeven zich niet meer bezig te houden met het opvolgen en verzenden van bestellingen van promomateriaal. Ze hoeven de bestellingen enkel nog goed te keuren in mooose en wij doen de rest.

Klant blij, wij blij

Sinds mooose ingezet wordt als bestelplatform voor alle marketingmateriaal voor de shops, heeft de retailafdeling meer tijd voor het ontwikkelen van het promotiemateriaal. Omdat ze het aanbod bovendien heel makkelijk kunnen beheren via mooose, zijn ze er zeker van dat de shops altijd het correcte materiaal gebruiken. Verder vinden ze het makkelijk dat het hele netwerk zijn bestellingen nu op dezelfde manier plaatst. Dat maakt de zaken heel wat efficiënter. De shops kunnen zelf nagaan of wat ze willen bestellen in voorraad is. Hebben ze hun keuze gemaakt, dan doen ze hun bestelling in mooose, online, wanneer het hen uitkomt. De centrale marketingdienst krijgt een notificatie van de bestelling in mooose. En zodra zij hun goedkeuring hebben gegeven, doen wij het nodige. Eenvoudig en efficiënt!

“In 2020 hebben we gekozen om al ons beschermingsmateriaal tegen Covid-19 te stockeren bij artoos, omdat zij zich snel kunnen aanpassen aan dit extra stockbe-heer en snel kunnen uitleveren aan onze winkels.”

Alessio Abate,
Facilities Coordinator Retail