De uitdaging:

lezers een alternatief bieden voor het gedrukte magazine

Voka besloot om tijdens de zomermaanden van 2017 geen print editie van hun magazine maken, maar ze wilden ook geen 2 maanden niets van zich laten horen. Daarom zochten ze een alternatief om de zomermaanden te overbruggen.

Onze oplossing?

Een online digizine

We stelden voor om een digizine te maken. Eenvoudig gezegd, is dat een gedigitaliseerde en interactieve online publicatie die we opzetten via het platform ‘Foleon’. Het resultaat is een miniwebsite die volledig responsive is. Daardoor gaan lezers er heel anders mee om dan met een gedrukt magazine. Voka verspreidde het digizine onder zijn leden via e-mail en bracht het ook via Facebook en LinkedIn onder de aandacht – iets wat heel makkelijk gaat dankzij de vlotte integratie met social media.
Een digizine valt of staat met de kwaliteit van het beeldmateriaal. We hebben dan ook nauw samengewerkt met Voka om de juiste beelden te kiezen. De uitdaging zat vooral in het digitaliseren van de printadvertenties van de adverteerders. Geen simpele uitdaging, maar onze studio loste het knap op.

Project

Digizine Ondernemers zomereditie 2017
(sindsdien jaarlijks herhaald)

Klant

Voka is het Vlaams netwerk van ondernemingen. Het ontstond in januari 2014 toen het Vlaams Economisch Verbond en de verschillende regionale Kamer van Koophandel in Vlaanderen besloten om intensief samen te werken. Voka Vlaams-Brabant is klant bij ons sinds 2004.

Wat zegt de klant?

“Voor onze eerste zijsprong van een print editie naar een digizine legde artoos group zowel creatief als technisch spontaan the extra mile af, zodat dit naadloos aansloot bij onze huisstijl en andere communicatiedragers. Reken daar een persoonlijke en transparante projectbegeleiding bij, met open en to-the-point communicatie over alle (technische) mogelijkheden van Instant Magazine, en we kwamen probleemloos binnen de deadline uit bij een mooi resultaat. Het eerste digizine werd positief onthaald bij al onze stakeholders en stelt ons in staat om efficiënt een nieuw publiek aan te spreken over onze dienstverlening en om dit te monitoren via de analytics. Voor 2018 staan ondertussen al twee nieuwe digizines op de planning.”

Kris Timmermans & Nele Hiele
Voka Vlaams-Brabant

Klant blij, wij blij

Het digizine biedt een aantal mooie voordelen in vergelijking met een gedrukt magazine:

  • uitgebreide analytics: hoeveel mensen lezen het magazine, wanneer doen ze dat, welke artikels sharen ze, … Alles is meetbaar.
  • perfect leesbaar (gebruiksvriendelijk en aangenaam) op elk device: gsm/desktop/tablet
  • inhoud kan makkelijk aangepast en aangevuld worden
  • dankzij vlotte integratie op social media, spreek je makkelijk een nieuw publiek aan
  • positieve brand awareness; innovatief karakter van Voka Vlaams-Brabant in de verf gezet