artoos group investeert in een nieuwe krachtige digitale pers, de HP 12000. De pers maakt gebruik van een revolutionaire techniek, waardoor ze de kwaliteit en ook de mogelijkheden van digitaal drukwerk naar een hoger niveau tilt. En dàt is precies waar het bedrijf op zat te wachten om haar digitale drukkerij 2.0 uit te bouwen. Out with the old, in with the new!

Peter Bundervoet (CEO): “Als het op drukwerk aankomt, hebben onze klanten drie vragen: kwaliteit, snelheid en originaliteit. En dit alles, vanzelfsprekend, tegen een correcte prijs. Snelheid en kwaliteit kunnen we afleveren met onze hoogtechnologische offsetdrukkerij, maar die drukt vooral grote oplages. Kleine oplages en gepersonaliseerd drukwerk werden gemaakt in onze digitale afdeling. Omdat de vraag naar dat soort drukwerk de laatste jaren enorm toeneemt, zochten we een performantere digitale pers die efficiënt te integreren was in onze ICT architectuur. En die hebben we nu gevonden. Onze gloednieuwe HP 12000 levert razendsnel digitaal drukwerk van hoogstaande kwaliteit. De pers wordt rechtstreeks aangesloten op Mooose, ons online platform met closed webshops waarop klanten zelf hun drukwerk bestellen. Ook zij profiteren dus van de troeven van onze nieuwe investering.”

Wat maakt deze pers, volgens artoos group, anders dan andere digitale persen?
Peter: “Ten eerste: de drukkwaliteit. Die is top. En ten tweede: de soorten drukwerk die ze aankan. Die zijn duizelingwekkend tegenover een normale digitale pers. De HP 12000 kan bijvoorbeeld perfect wit drukken op donker papier, ze kan veiligheidsdrukwerk aan, krasloten, … Bovendien kan ze op gigantisch veel dragers drukken: canvas, folie, zelfklevers, metallic papier, …
Dominiek Van der Smissen (COO): “De creatieve mogelijkheden van deze HP zijn eindeloos en bieden oplossingen aan de huidige én toekomstige noden van onze klanten. Onze grafische studio staat dus te springen om al haar ontwerpen en ideeën los te laten op de pers. Bovendien halen we met HP Indigo een veelzijdige partner in huis op het gebied van workflow, automatisatie, change en innovatie. Dankzij een gezamenlijk uitgewerkt Business Transformation Solution project werken we nauw samen om onze digitale drukkerij 2.0 verder uit te bouwen.”

Toen digitale communicatie opkwam, dachten sommigen dat dat de doodsteek zou zijn voor drukwerk, maar dat was blijkbaar te voorbarig?
Peter: “Websites, e-mails en apps zijn een heel belangrijk communicatiemiddel geworden. Terecht. Maar drukwerk is nooit weggeweest. Ook terecht! Het is een tastbaar communicatiekanaal waarmee je heel origineel uit de hoek kan komen. Een van de voordelen van digitale media is dat je perfect kan meten hoeveel mensen een mail openen of een site bezoeken. Wat veel mensen vergeten: ook bij drukwerk is het effect meetbaar. Bovendien tonen die cijfers duidelijk aan dat drukwerk scoort. Op websites en in mailboxen gaan commerciële boodschappen immers vaak verloren, maar in een brievenbus niet. Millennials krijgen maar zo zelden post, dat ze élke toffe brief als een cadeautje zien. Wie creatief omspringt met DM’s en de juiste, gepersonaliseerde boodschap weet te brengen, krijgt dus gegarandeerd aandacht en reactie. Print is the new digital!”

Jouw gepersonaliseerd drukwerk op deze fantastische pers? Natuurlijk! Neem snel contact met ons op.