Wij van artoos group, wij pakken het graag anders aan. Niet alleen onze producten en onze diensten, maar ook onze evenementen. En dat hebben onze klanten en partners geweten op 21 november. Toen organiseerden we ‘Get a taste of the future’ in het Mima, het baanbrekende museum voor hedendaagse kunst dat wij sinds de oprichting steunen.

Exclusieve nocturne

Tijdens een exclusieve nocturne van de tentoonstelling ‘Art is Comic’ maakten onze gasten kennis met de hoogst originele werken van Belgische en internationale kunstenaars als Brecht Vandenbroucke, Mon Colonel & Spit, Brecht Evens, HuskMitNavn, Jean Jullien en Joan Cornellà. De tentoonstelling wil een tegengif bieden tegen het oprukkende hokjesdenken in onze maatschappij. Met humor, innovatieve technieken en een tikkeltje tegendraadsheid. Een ideale match voor artoos group dus.

De toekomst van communicatie

En dat was slechts de opwarmer. Want na een boeiende rondleiding lichtte Jochen Colla, onze Strategic Business Director, een tipje van de sluier over onze visie op de toekomst. Een resoluut digitale toekomst met prominente rollen voor artificial intelligence en virtual reality. Maar ook een toekomst waarin drukwerk een elementaire rol blijft spelen.

Dat bevestigde ook onze tweede spreker, Pieter van Leugenhagen, CEO van Yondr. Dit bureau gooit internationaal hoge ogen met zijn virtual reality communicatiecampagnes. Pieter stelde meerdere cases voor, waaronder de bejubelde campagne voor onze klant Barry Callebaut.

Omdat the proof of the pudding uiteraard nog altijd in the eating zit, kreeg iedereen achteraf de kans om zelf de virtual reality in te stappen met behulp van meerdere VR-brillen. En omdat pudding alleen uiteraard niet volstaat om de honger en dorst te stillen, stonden er talloze heerlijke, artisanale pizza’s en drank klaar. Ondanks de aanwezigheid van twee zuchtende schoonmakers die niet konden wachten om deze jolige bende buiten te borstelen, genoot iedereen met volle teugen. Niet in het minst de gelukkige winnaars van de avond. Zij wonnen immers elk een reproductie van een werk van Brecht Evens.